سومین نشست از سلسله نشستهای معرفتی بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد علیهالسلام با موضوع سیره و اندیشه سیاسی و اجتماعی امام سجاد علیهالسلام، عصر چهارشنبه 10 شهریورماه از سوی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد جنوب فارس در بستر فضای مجازی برگزار شد.
آیا بعد عبادی زندگی امام سجاد (علیه السلام) نسبت به ابعاد دیگر شخصیت ایشان پر رنگ تر است؟
حجتالاسلام «ولی ولیپور» بهعنوان سخنران این نشست مجازی افزود: شاید تصور مردم بر این باشد که بُعد عبادی زندگی امام سجاد«علیه السلام» بیشتر از سایر ابعاد زندگی ایشان باشد در صورتیکه چنین نبوده و همه ائمه اطهار بحث دیانت و سیاست را با هم جلو میبردند.
شرایط زندگی امام سجاد بعد از واقعه عاشورا چگونه بود؟
بعد از واقعه عاشورا، دشمن حساسیت ویژهای بر روی تنها بازمانده کربلا داشت تا اجازه قیام مجدد را به ایشان ندهد. امام سجاد«علیه السلام» نیز به دلیل آسیبهای جسمی و روحی که داشتند در دل صحرا سکنا گزیدند که هم خودشان را بازیابی کنند و هم دشمن روی ایشان تسلط نداشته باشد و از طرفی حکومت مطمئن شود که امام سجاد«علیه السلام» قصد قیام ندارد که این حرکت از سوی امام هوشمندانه بود.
سیاست امام سجاد (علیه السلام) در شرایط پی از واقعه عاشورا چه بود؟
امام سجاد«علیه السلام» سیاستهای حکیمانهای را در پیش گرفتند، بعد از واقعه عاشورا وقتی امام سجاد«علیه السلام» وارد مدینه شدند برای مردم روشنگری و واقعه عظیم کربلا را تشریح کردند.
ویژگی مردم زمانه امام سجاد (علیه السلام)
باید در نظر داشت که جُرم مردم مدینه کمتر از مردم کوفه نبوده است، مردم در آن زمانه بصیرت کافی نداشتند و در زمان و مکان مناسب، انتخاب درست و بهنگام نداشتند.
روش امام سجاد (علیه السلام) در تشکیل حکومت اسلامی
وی با تأکید بر اینکه هدف همه ائمه تشکیل حکومت اسلامی بوده است، گفت: امام حسن«علیه السلام» با صلح خود، امام حسین«علیه السلام» با قیام علیه کفر و امام سجاد«علیه السلام» نیز با حرکات هوشمندانه از لحاظ سیاسی زمینهساز تشکیل حکومت اسلامی میشوند.
در دوران امام سجاد«علیه السلام» یک بازسازی در شیعه شکل میگیرد. اگر بشارتها و سیاستهای حکیمانه امام سجاد«علیه السلام» نبود، زمینهسازی برای حکومت اسلامی شکل نمیگرفت.
****
واحد خبر و اطلاع رسانی مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
مجموعه سخنرانی های یازدهمین کنگره بین المللی امام سجاد (علیه السلام) شهریور 1400